Snijplanken op maat voor in de keuken

snijplanken op maat

Snijplanken zijn niet alleen mooi maar ook essentieel voor elke professionele keuken en hobbykok. Een snijplank op maat is bovendien een stuk goedkoper dan je zou denken. Wist je dat je al voor rond de 60 euro een prachtige snijplank op maat kunt kopen? De prijs hangt natuurlijk wel van een aantal factoren af:

  • het gekozen hout of materiaal
  • de afmetingen
  • de dikte
  • of er iets in gegraveerd wordt
snijplanken op maat

Snijplanken van hout

In een professionele keuken wordt doorgaans veel gewerkt met snijplanken van kunststof. Dit zou praktischer zijn en makkelijker schoon te maken. In de echt goede keukens, zoals in een michelinster restaurant, zul je echter zien dat er juist veel met hout wordt gewerkt. Dit is beter voor de uitkomst van de gerechten en werkt prettiger. Snijden op hout is gewoon beter als het erop aankomt.

snijplanken op maat

Een plank op maat

Een plank op hout is natuurlijk compleet afgestemd op jouw keuken en de beschikbare ruimte. Daarom hebben zoveel mensen daar voorkeur voor. Je kunt een plank kiezen die een volledig veel van het aanrecht bedekt zodat eigenlijk alle beschikbare ruimte snijplank is. Dat is vooral voor fanatieke hobbykoks heel fijn.