Noord-Brabant: een vakantieprovincie vol verrassingen

Vakantie Brabant

Wie graag zijn of haar vakantie doorbrengt in Nederland, zou er goed aan doen eens een aantal dagen in de zuidelijke provincie Noord-Brabant te vertoeven. Een vakantie in Brabant staat namelijk garant voor plezier, ontspanning en verrassingen. Bekende trekpleisters zijn uiteraard de grote steden Den Bosch en Breda. Ook de attractieparken De Efteling en Safaripark Beekse Bergen zijn absolute aanraders. Maar er zijn ook voor het grote publiek minder bekende plaatsen die toch zeer de moeite waard zijn. Lees verder om hier het fijne van te weten.

Willemstad

In het westen van Brabant vinden de het plaatsje Willemstad. Dit is een prachtige plaats met een historisch karakter, iets dat onder meer tot uiting komt in het feit dat dit een vestingstad is. Via satellietbeelden zijn de contouren van deze vestingstad nog zeer duidelijk zichtbaar.  Deze vestingwerken zijn ook de moeite waard om te bekijken, net als de twee kerken die deze kleine plaats rijk is.

Heusden
Het wat centraler in de provincie gelegen Heusden is ook al een vestingstadje. Opvallend dat deze stad maar liefst 120 rijksmonumenten herbergt. Tel daarbij op dat je hier een kasteel, havens, molens en pittoreske straatjes kunt bewonderen, dan kun je je wel voorstellen dat je je hier gerust een complete dag kunt vermaken. Even een paar van de sympathieke boetiekjes en ambachtenwinkeltjes bezoeken is natuurlijk ook echt aan aanrader.

Vakantie Brabant

Baarle

De plaats Baarle is om heel andere redenen bijzonder. Deze stad is namelijk deels Nederlands en gedeeltelijk Belgisch, waarbij het Nederlandse deel Baarle-Nassau heet en het Belgische Baarle-Hertog. De landsgrenzen lijken in deze plaats wel met pure willekeur bepaald. Lopend door Baarle levert dat echter gegarandeerd komische momenten op, want om de haverklap verwissel je Nederland weer voor België – en omgekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *