Maak inzamelen leuker

relatiegeschenken bedrukken

Geld inzamelen voor een goed doel is vaak een lastig geheel. Je wilt zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel waar jij voor werkt, maar je wilt mensen ook niet lastig vallen. Veel mensen reageren ook al snel geïrriteerd als ze aangesproken worden met de vraag om geld te geven. Het is handig om een relatie aan te gaan met die mensen. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld relatiegeschenken bedrukken met jouw goede doel erop.

relatiegeschenken bedrukken

Geschenken

Mensen vinden het altijd fijn als ze iets tastbaars krijgen voor hun geld. Zodat het niet verdwijnt in het niets. Vaak weten ze ook niet of ze nou echt iets of iemand geholpen hebben door geld te geven. Daarom het idee van relatiegeschenken. Hierdoor geef je ze iets mee, denk aan een tas of een bidon, waarvoor ze betalen. Je kan ze in bulk online kopen en vervolgens ze voor een duurdere prijs verkopen. Als je de mensen vervolgens verteld dat de winst gaat naar een goed doel, dan krijg je al snel een win-win situatie en gaat iedereen blij naar huis.

Diensten

Vaak als jij laat zien dat je moeite doet en echt gelooft in jouw doel, dan zijn mensen meer geneigd om geld te geven. Daarom is geld werven voor een marathon ook zo’n goed idee. Ook kan je bijvoorbeeld diensten aanbieden in ruil voor geld voor het goede doel. Denk aan het wassen van auto’s, of het aanbieden van koffie. 

Geen reclame

Gebruik geen salestechnieken als je probeert mensen te werven, maar vertel vanuit je hart waarom jij daar staat voor dat goede doel. Vertel over de persoonlijke connectie die je hebt en waarom je geeft om dat doel. De meeste mensen hebben een groot inlevingsvermogen en een hart op de juiste plek, en dat is alles wat je nodig hebt. Vertrouw op mensen en laat mooie praatjes achterwege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *