Aan de slag gegaan met mijn loods

Sinds een paar jaar huur ik met een paar vrienden een loods. Wij wilden graag samen een plek naast ons ouderlijk huis, zodat wij daar samen aan het werk kunnen gaan en daar ook onze hobby’s kunnen uitoefenen. Aan het begin van ons huurcontract was de loods nog vrij kaal. De vloer en de muren zijn van beton en daar was verder nog niks aan gedaan. Het enige dat er stond waren een paar stellingen, een trap en een wasbak. We zijn toen samen gaan brainstormen over hoe wij de loods graag wilde inrichten en aanpassen. Er was nog veel werk aan de winkel, maar gelukkig zijn we met z’n drieën en kunnen we het werk goed verdelen. Hieronder zal ik even het proces verder toelichten wat betreft de aanpassingen van onze loods.

De voorbereiding

Nadat we een idee hadden van hoe het er ongeveer uit zou moeten gaan zien, hebben we een overzicht gemaakt van alle taken en deze onder elkaar verdeeld. Allereest zijn we op zoek gegaan naar allerlei soorten gereedschap waar wij eenvoudig aan konden komen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een busje die we voor relatief weinig geld konden huren. Dat hadden we namelijk nodig voor het vervoeren van de ondervloeren, het nieuwe tapijt en voor alle meubels die in onze loods moesten komen. We hebben voor een zaterdag gekozen om langs alle bouwmarkten te gaan en om alle spullen naar de loods te vervoeren. Eenmaal terug aangekomen in de loods zijn we aan de slag gegaan met het leggen van de ondervloeren en het tapijt. Nadat eenmaal de basis was aangebracht, zijn we verder gegaan met de inrichting van de ruimte.

De laatste aanpassingen

We hadden gelukkig al genoeg meubels tot onze beschikking voor de inrichting van de loods. Sommige dingen die nog ontbraken hebben we voor een mooie prijs tweedehands weten te scoren. Toch merkten we dat er nog iets ontbrak en dat lag aan de tl verlichting. Het was geen prettig licht en daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere soort verlichting. We hebben gekozen voor een led paneel in plaats van de tl buizen. Dat was de beste beslissingen die we hebben kunnen maken. Het is erg prettig licht en het is ook nog eens een stuk zuiniger op het gebied van de energieverbruik.  We kunnen het paneel handmatig aanpassen wat betreft de felheid en het soort licht.