5 tips voor het vinden van de beste kerstpakketten voor jouw personeel

De beste kerstpakketten vinden, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Elk jaar neem je je weer voor om er echt iets speciaals van te maken, maar elke keer gaat dat weer mis omdat je personeel zo verschillend is. Wat voor de één een ideaal kerstpakket is, is dat voor de ander helemaal niet. Gebruik de onderstaande 5 tips en je zoektocht naar de ideale kerstpakketten slaagt wel dit jaar.

1. Vraag je personeel naar hun kerstpakketten ideeën

Veel bedrijfseigenaren en leidinggevenden denken dat ze moeten gokken naar de inhoud van het kerstpakket en dat pakt vaker verkeerd dan goed uit. Gelukkig is het helemaal niet zo dat je moet gokken, want je kunt je personeel ook gewoon vragen wat ze in hun kerstpakketten willen hebben. Stuur een enquête rond en vraag om hun mening, om wat ze vonden van het vorige kerstpakket en om een omschrijving van het ideale geschenk. Door hun input te waarderen motiveer je ze én krijg je zelf belangrijke ideeën.

2. Laat zien wie de afzender is

Het is de kunst om punten te vinden die iedere ontvanger van je kerstpakketten gemeen heeft. Eén daarvan is het bedrijf waarvoor jullie werken. Je maakt het kerstpakket direct specialer en persoonlijker als je deze in de kleur van jullie huisstijl laat uitvoeren en als het logo van je bedrijf erin is verwerkt. Zo schep je een gevoel van saamhorigheid en trots.

3. Kies een artikel dat verwijst naar wat jullie doen

Een ander punt dat iedereen gemeen heeft is dat wat jullie doen, dus de diensten die jullie leveren, de producten die jullie maken of de artikelen die jullie verkopen. Verwijs daar op een speelse manier naar in je kerstpakketten, door een relevant artikel toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een paar regenlaarzen als jullie kelders waterdicht maken of een powerbank op zonne-energie als jullie werken voor een groene energieleverancier.

4. Laat zien wat je waardeert

Het belangrijkste kenmerk van een goed kerstpakket is mogelijk het feit dat het waardering uitspreekt. Door voor een bepaald thema te kiezen, kun je ook laten zien wat je waardeert en dat de extra inzet niet onopgemerkt is gebleven. Neem een belangrijke prestatie voor het bedrijf het afgelopen jaar, zoals het openen van een eerste winkel over de grens in België. Iedereen heeft extra hard gewerkt om dat mogelijk te maken en begrijpt exact wat je bedoelt met kerstpakketten met een Belgisch thema.

5. Bestel je pakketten bij een webwinkel

De bovenstaande tips leveren je een perfect kerstpakket op, maar waar vind je die en hoe pas je dat binnen je budget? Het antwoord is door je kerstpakketten online te kopen. Webwinkels hebben vaak een assortiment met honderden en soms wel bijna duizend verschillende opties. Deze pakketten zijn allemaal scherp geprijsd en uitstekend van kwaliteit. Door de filters juist in te stellen breng je alleen de pakketten naar voren die binnen jouw eisen vallen. Zo vind jij dit jaar ook de ideale kerstattentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *