• Background Image

  Eten wordt beleven

  Ontdek de verrassende kruiden en specerijen uit verre oorden, geniet van vers bereide, authentieke gerechten en proef de verschillende culturen. Van culinaire smaakexplosies naar een culturele smaakbelevenis.

 • Background Image

  Kom cultuur shoppen

  Van sieraden tot meubels en van kleding tot kunst: elke cultuur heeft zo haar eigen unieke producten. Kenmerkende kleurcombinaties, verschillende texturen en interessante vormgeving; kom het zelf ontdekken én shoppen.

 • Background Image

  Dans rond de wereld

  Geniet van dans zoals je het nog niet eerder zag. Van breakers, capoeiristen en Indiase dansers tot tango, streetdance, salsa en jazz. Het veelzijdige aanbod staat garant voor een inspirerende dansreis rond de wereld, gewoon in de binnenstad van Enschede.

7e editie Vrijdag 1, Zaterdag 2 en Zondag 3 juli 2016

Multiculturele Markt Enschede:

Op ontdekkingsreis langs andere culturen!

De Multiculturele Markt Enschede is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een regionaal begrip. Dit jaar vindt alweer de zevende editie plaats, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli. Geniet van een verrassend multiculti-feest waar de geuren, kleuren en klanken vanaf spatten!

Boeiende optredens, zoals van de Caribische steelband, een Chinese leeuwendans, Braziliaanse capoeira en meeslepende traditionele dansen van multiculturele gemeenschappen uit de wijde omgeving; je beleeft het allemaal.

Natuurlijk kun je ook kennismaken met koopwaar uit diverse landen en volop genieten van authentieke gerechten uit alle windstreken. Ontdek het vele lekkers dat de verschillende culturen jou te bieden hebben. Want eten is zoveel meer dan een eerste levensbehoefte. Het is binnen de gemeenschappen een belangrijk gebaar, een uiting van samen delen, van genieten met elkaar en van zowel gastvrijheid bieden als beleven. Kom het tijdens het eerste weekend van juli zelf ervaren in de binnenstad van Enschede, wij heten je van harte welkom! 

Background Image

Sponsoren